Der er snart kun en uge til, at det går lød ved Europa Mesterskaberne i Polen. Som sidste del af forberedelsen deltager de danske håndboldherrer i Goden League, en turnering, som de ifølge Ekstra Bladets sportskommentator, Jan Jensen, er favoritter til at vinde.

Den første modstander er købeholdet fra Qatar, som er et hold der ifølge Jensen aldrig burde have været muligt at skabe. Spillerne fra Qatar er nemlig hovedsageligt folk, der er født, opvokset og sågar har repræsenteret andre landshold på højeste niveau.

I modsætning til fodbold kan man i håndbold godt skifte nationalitet og på den måde spille for flere lande i løbet af en karriere. Det er en debat, der blusser op med jævne mellemrum i sportens verden og meningerne er mange, men Jan Jensen er ikke i tvivl. Qatar er en skamplet.

  • Først gaflede de den spanske klassetræner, Valero Rivera, der gjorde Spanien til verdensmester i 2013. Efterfølgende købte de et dusin af verdens bedste håndspillere og udstyrede dem med et nyt pas. Her giver udtrykket købehold mening. Og desværre er reglerne sådan i håndbold, at en spiller stort set kan skifte nationalitet over natten. Den slags burde være forbudt, for det udvander totalt meningen med landsholdssport, skriver han i sin klubbe på eb.dk

bet365 håndbold