Det er ikke for sjov, at man siger, at den russiske bjørn skal pelses. Gennem historien har russerne altid haft en voldsomt og slagkraftigt landshold, der har både fire guldmedaljer ved OL og utallige VM og EM- medaljer bag sig.

Men man skal efterhånden en del år tilbage for at finde sidste gang, at Russerne dominerede et internationalt mesterskab. Det var i 2000, hvor Russerne blev nummer to.

Siden da har sporten udviklet sig i et retning, hvor fart er blevet en større og større del af spillet. Russerne har altid haft tradition for at have en flok kæmper med centralt, således at de kunne dække alt i et forsvar og var i stand til at skyde som en hest sparker. Men fart har de aldrig haft, og ofte har de opereret med flere udskiftninger i forsvar og angreb.

Derfor har nøglen ofte været at løbe dem ned på lynhurtige kontrastød.

Sådan er tingene ikke helt længere. I fløjspilleren Timur Dibirov har de en mand, der ikke kun er hurtig som en greyhound, men også kan dække op – og så har han et virkelig skæg, der kun bidrager til hans coolness.

Skal vindes

Selvom russerne er et godt hold, er der ikke nogen tvivl om, at det er en kamp, der skal vindes, hvis danskerne skal have muligheden for at gå i mellemrunden med et ordentligt udgangspunkt.

Kom så drenge! Pels den bjørn!

Du kan se kampen live online lørdag kl: 20.00


bet365 håndbold