På papiret handler kampen imod Ungarn kun om, hvor mange point Danmark eventuelt skal have med over i mellemrunden. Men for den danske landstræner er der meget mere på spil. For ham er det et gensyn med manden, der slog han i skridtet for et par år siden. Ja, du læste rigtigt! Den ungarske landstræner, Talent Dujshebaev, har stukket Gudmundur Gudmundsson én på det helligste af hellige steder.

Kamphaner efter slutfløjt

Historien stammer fra 2014. Dengang var Gudmondsson træner i den tyske Bundesligaklub Rhein-Neckar Löwen, og Dujshebaev var i den polske storklub Kielce, som var modstanderen i ottendedelsfinalerne i Champions League.

Den første af de to kampe blev spillet i Polen og endte 32-28 til polakkerne. Men det helt store drama opstod efter slutfløjt, da Dujshebaev i en ophedet diskussion med Gudmundsson til sidst slog sin islandske kollega i skridtet.

Slaget blev fanget af tv-produktionen, men det europæiske håndboldforbund mente ikke, at det var nok til at straffe Kielce-træneren, da selve Dujshebaevs knytnæve ikke var synlig på billederne. Han blev dog efterfølgende idømt en bøde på 5.000 euro for usportslig optræden, på grund af beskyldninger imod Gudmundur Gudmundsson, som ifølge Dujshebaev skulle have lavet ‘oralsex-bevægelser’ mod ham under kampen.

Det afviser den danske landstræner dog blankt!

– Jeg har aldrig, aldrig lavet de bevægelser. Selvfølgelig har jeg ikke det. Manden er jo vanvittig, når han påstår, at jeg står og laver sådanne bevægelser på sidelinjen. Han løj, fortalte Gudmundsson dengang til Jyllands-Posten.

 

– Han kom farende og endte med at slå mig i skridtet med en knytnæve. Jeg var chokeret og bøjede sammen, sagde islændingen.

Det er første gang, at de to står overfor hindanden, siden de røg i totterne på hindanden.

Du kan se Danmark spille imod Ungarn ondsdag klokken 20:15.


bet365 håndbold